De goedkoopste lening afsluiten

0

De goedkoopste lening afsluiten

Geld lenen is tegenwoordig heel normaal geworden. We lenen geld om grote aankopen zoals een auto of zelfs een huis mee te financieren, maar we kunnen ook kleinere kredieten afsluiten.

Met name de consumentenkredieten voor het aankopen van bijvoorbeeld een dure televisie of een ander luxueus toestel of product zijn in een snel tempo razend populair geworden.

Een lening afsluiten is dus zeker en vast niet iets waar je, je om hoeft te schamen, maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat er altijd extra kosten voor moeten worden betaald.

Wil jij deze kosten tot een absoluut minimum beperken en ben je daarom op zoek naar mogelijkheden om de goedkoopste lening af te kunnen sluiten? Lees dan snel verder, want je komt er in dit artikel alles over te weten!

Beperk het kredietbedrag

Wil je de goedkoopste lening afsluiten? Dan is het van belang om er rekening mee te houden dat je het kredietbedrag het best zo beperkt mogelijk kan houden.

De rente die op een lening wordt aangerekend wordt immers nagenoeg altijd gebaseerd op het (openstaande) kredietbedrag.

Hoe hoger het bedrag, des te meer kosten je bijgevolg zal moeten betalen. Je moet er wel rekening mee houden dat er voor klassieke leningen zoals bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening een minimumbedrag van toepassing is.

Kies voor een haalbare, maar korte aflossingsperiode

Net zoals het niet verstandig is om meer geld te lenen dan je daadwerkelijk nodig hebt is het ook niet interessant om de aflossingsperiode nodeloos langer te maken. Uiteraard zorgt een langere aflossingsperiode voor lagere, maandelijkse afbetalingen, maar de kosten zullen aan het einde van de rit altijd hoger uitvallen.

Wil je dit voorkomen en heb je uiteraard de mogelijkheid om de verschuldigde bedragen gewoon correct maandelijks af te betalen? Dan is een zo kort mogelijke aflossingsperiode hanteren altijd financieel het interessantst.

Ga lenen bij een echte bank of financiële instelling

Even de onderhandse lening buiten beschouwing gelaten is het altijd belangrijk dat je probeert om geld te lenen bij een echte bank of financiële instelling en niet bij een privé bedrijf.

Er zijn tegenwoordig erg veel private bedrijven op de financiële markt terug te vinden die eveneens kredieten verstrekken aan particulieren, maar zij hanteren veelal zeer aanzienlijke kosten.

Let op, deze kosten worden lang niet altijd aangerekend onder de vorm van een klassieke rente. Het is bijvoorbeeld niet zelden zo dat er een administratieve kost wordt gehanteerd die eigenlijk de echte winst vormt voor het bedrijf op de financiering.

Wil je de goedkoopste lening afsluiten en kan je niet bij vrienden of familie terecht voor een onderhandse lening? Dan is het op z’n minst belangrijk dat je er voor kiest om bij een echte bank te gaan lenen.

Kredieten vergelijken

De goedkoopste lening afsluiten is tot slot ook een kwestie van je bewust te zijn van de verschillende mogelijkheden die er op de markt zijn terug te vinden.

Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om de beschikbare kredieten die voldoen aan jouw verwachtingen te vergelijken.

Voer overigens niet uitsluitend een vergelijking uit voor wat de kredietvorm betreft, maar hou ook rekening met de verschillende kredietverstrekkers die er op de markt zijn terug te vinden.

Alleen door het uitvoeren van een dergelijke, objectieve vergelijking zal je uiteindelijk met zekerheid de goedkoopste lening kunnen afsluiten.

Delen.

About Author

Geen reactie's toegestaan.