Hoe zo goedkoop mogelijk geld lenen?

0

Hoe zo goedkoop mogelijk geld lenen?

We leven in een wereld waarin erg veel mensen omwille van verschillende redenen nood kunnen hebben aan een beetje extra financiële middelen.

Een lening afsluiten kan er niet alleen voor zorgen dat je over de mogelijkheid beschikt om een bepaalde, dure aankoop te doen.

Wat bijvoorbeeld ook te denken van de situatie aan het eind van de maand waarin je nog enkele facturen moet betalen, maar je loon reeds volledig is opgebruikt?

In al deze verschillende situaties kan geld lenen een interessante keuze zijn. Uiteraard moet je er wel rekening mee houden dat je, je financiële lasten niet nodeloos nog groter gaat maken.

Omwille van deze reden vertellen we je op deze pagina graag hoe zo goedkoop mogelijk geld te lenen.

Goedkoop geld lenen met een persoonlijke lening

Wanneer je er zeker van wenst te zijn dat je op een voordelige manier geld kan lenen is het altijd interessant om te kijken naar de voorwaarden die aan een bepaald krediet verbonden zijn.

Dit is noodzakelijk omdat flexibele voorwaarden bijvoorbeeld altijd garant staan voor een (te) hoog kostenplaatje. Een bekend voorbeeld op dit vlak is het doorlopend krediet.

Deze kredietvorm staat er om bekend erg flexibel te zijn, maar net deze flexibiliteit zorgt er voor dat mensen al snel tegen de limieten van hun lening aan gaan leunen en dit bovendien ook blijven doen.

Dit is niet interessant, want hierdoor betaal je altijd de maximale kosten. Vooral na verloop van tijd kunnen deze kosten erg hoog oplopen.

Een interessant alternatief voor bovenstaande is kiezen voor een persoonlijke lening. Een dergelijk krediet beschikt over zeer strikte voorwaarden waar eigenlijk niet of nauwelijks van kan worden afgeweken, maar er staat wel een zeer scherpe rente tegenover.

Je dient er alleen rekening mee te houden dat in vergelijking met een doorlopend krediet de afbetalingen zijn vastgesteld. Bovendien kunnen reeds afbetaalde bedragen ook niet meer terug worden opgevraagd.

Heb je hier geen probleem mee en wil je vooral graag de kostprijs van je lening zoveel mogelijk binnen de perken houden? Dan is opteren voor het afsluiten van een persoonlijke lening altijd de moeite meer dan waard!

Beperk de looptijd van je kredietovereenkomst

Goedkoop lenen staat lang niet altijd gelijk aan kort lenen. De stelling dat beide zaken altijd samen gaan wordt ontkracht door het feit dat bijvoorbeeld een mini krediet erg duur is.

Toch zit er wel degelijk ook een vorm van waarheid in. Het is namelijk van belang om nooit langer te lenen dan strikt noodzakelijk is.

Onderzoek op voorhand welke aflossingstermijn voor jou financieel haalbaar is en probeer op deze manier een ideale balans te vinden tussen comfort en betaalbaarheid.

Je lening nodeloos langer laten lopen dan strikt noodzakelijk is zorgt er in ieder geval altijd voor dat je met (te) hoge kosten wordt geconfronteerd.

Wees aandachtig voor de periodieke terugbetalingen

Een beetje in lijn met bovenstaande ligt het feit dat je altijd stil moet blijven staan bij de terugbetalingen die dienen te gebeuren.

Concreet betekent dit dat je elke maand en dat gedurende de volledige looptijd van je kredietovereenkomst een bepaalde reserve moet voorzien voor de aflossing van je lening.

Wanneer je er voor kiest om een persoonlijke lening af te sluiten geniet je dan immers wel van een lage rente, indien je regelmatig met boetes wordt geconfronteerd omdat je niet kan voldoen aan de periodieke terugbetalingen zal je alsnog worden opgezadeld met te hoge kosten.

Wees niet bang om kredieten te vergelijken

Het feit dat het afsluiten van een krediet door de jaren heen zo populair is geworden heeft er voor gezorgd dat er tegenwoordig een zeer groot aanbod bestaat.

Vooraleer een bepaald krediet af te sluiten is het dan ook altijd belangrijk om een vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking strekt zich bovendien uit over verschillende gebieden.

Zo moet er bij het vergelijken van leningen rekening worden gehouden met de onderstaande zaken:

  • Vergelijk een krediet bij zoveel mogelijk verschillende aanbieders
  • Voer een vergelijking uit tussen de verschillende kredietvormen op de markt
  • Wees aandachtig voor eventuele extra kosten buiten de periodieke rente
  • Vergelijk altijd dezelfde voorwaarden. Een krediet op 5 jaar is per definitie altijd (veel) duurder in vergelijking met dezelfde lening op twee jaar.

Het uitvoeren van een vergelijking tussen kredietverstrekkers en kredietvormen kan tegenwoordig zeer eenvoudig gebeuren.

Door een minimale inspanning te leveren is het op deze manier dan ook altijd mogelijk om toch een mooi financieel voordeel te verzilveren. Alleen op deze manier zal je dan ook echt goedkoop geld kunnen lenen!

Delen.

About Author

Geen reactie's toegestaan.