Hoe kunt u geld lenen zonder rente

0

Geld lenen zonder rente

Er zijn ook een aantal andere manieren dan de manieren die hier zijn aangegeven om renteloos geld te lenen. Deze manieren lijken misschien makkelijk maar voor velen is er toch een drempel om het te doen.

Geld lenen bij vrienden

Een veel voorkomende manier om renteloos geld te lenen is om het geld bij vrienden te lenen. Hierbij gaat het vaak om kleine bedragen en worden er meestal niet echt goede afspraken gemaakt over de terug betaling.

Deze afspraken worden vaak snel gemaakt, bijvoorbeeld dat een avondje stappen toch iets harder ging dan verwacht en wordt er gevraagd of iemand kan voorschieten.

Het komt niet vaak voor dat er grotere bedragen geleend worden bij vrienden omdat veel mensen zich schamen om hun geld problemen.

Geld lenen bij werkgever

Een andere manier van renteloos geld lenen is lenen bij de werkgever. Dit is dan een voorschot op het loon. Het grootste probleem hierbij is dat men dit niet durft te vragen aan de werkgever omdat ze niet bekend willen staan als armoedzaaier.

Zeker niet bij de mensen waarbij men de hele dag mee moet samen werken. Het is natuurlijk ook wel een vertrouwen kwestie tussen werkgever-werknemer maar de werkgever kan er vrij zeker van zijn dat hij het geld ‘terug’ krijgt, aangezien men meestal vast zit aan een contract bij die werkgever en dus ook een tijd vast zit aan dezelfde werkgever waardoor het voor de werkgever makkelijk is om een bepaald bedrag af te houden van het loon.

Geld lenen bij ouders of familie

Geld lenen bij familie of ouders is misschien nog moeilijker dan de hierboven genoemde voorbeelden. Bij het lenen van ouders of familie is het meestal niet het probleem dat de ouders of familie niks willen uitlenen.

Ze willen meestal maar al te graag helpen, maar het benaderen van hen is meestal het probleem. Het tonen van geldproblemen wordt vaak als zwakte gezien en men toont niet graag deze zwakte aan ouders of familie, dit omdat ze vaak trots op u zijn over bijvoorbeeld uw studie en uw woonsituatie.

Om dan aan te komen met geld problemen is zwaar. Mocht u toch geld lenen van ouders of familie zorg dan dat er goede afspraken worden gemaakt.

Er zijn jaarlijks genoeg ‘verplichte’ dagen waarbij u aanwezig moet zijn en om te voorkomen dat deze dagen ongemakkelijk worden dienen er goede afspraken gemaakt te worden.

Product kopen op afbetaling (bij actie)

Zoals u misschien vaak ziet op reclames is het de laatste tijd in om producten te verkopen op afbetaling en 0% rente.

Bij dit soort producten betaald u elke maand een x bedrag terug aan de verkoper waarbij het totaal terug te betalen bedrag niet meer is dan dat u het product in 1x zou kopen.

Het nadeel hierbij is dat het een langlopende schuld is en dat het alleen maar te gebruiken is bij het product van de actie.

Delen.

About Author

Geen reactie's toegestaan.