Lenen zonder BKR toetsing

0

Lenen zonder BKR toetsing

Lenen zonder BKR toetsing stijgt in populariteit op het Internet. Veel mensen met een zogeheten BKR notatie, die toch geld willen lenen zijn op zoek naar krediet verstrekkers die deze optie bieden.

Toch is voor deze personen een lening zonder BKR toetsing niet altijd de juiste oplossing, omdat lang niet alle BKR notaties, het onmogelijk maken een reguliere lening te verkrijgen via de bekende banken en krediet verstrekkers.

BKR notaties

Bij mensen met een BKR notatie met een A1 codering, is het in de meeste gevallen nog steeds gewoon mogelijk een lening aan te vragen, en ook te krijgen. BKR noteringen hoger dan A1 vormen wel een probleem.

Mensen met hogere BKR coderingen dan A1 zijn dan ook gedwongen om naar alternatieven te zoeken, om te kunnen lenen zonder BKR toetsing.

Een A1 codering wil in de meeste gevallen gewoon zeggen, dat een (af)betaling te laat is betaald, en er eventueel niet(op tijd) op de aanmaningen is gereageerd. Deze notaties bij het Bureau Krediet Registratie worden meestal gedaan door postorder bedrijven en Telecom aanbieders.

Met name deze laatste bedrijfstak is snel in het aanmelden van dit soort zaken. Eenmaal aangemeld bij het BKR, is het in de praktijk erg lastig gebleken, hier weer vanaf te komen, op tijd betalen, voorkomt dit soort problemen, maar indien het toch is gebeurd, hoeft de notatie niet altijd een beletsel te vormen voor het verkrijgen van een reguliere lening.

BKR toetsing, de voor en nadelen

Indien de BKR codering regulier lenen onmogelijk maakt, kan men in veel gevallen alsnog terecht bij gespecialiseerde kredietverstrekkers, welke leningen verstrekken zonder een BKR toetsing uit te voeren. Het gaat dan in de meeste gevallen om relatief kleine bedragen van enkele honderden euro’s

Dit type leningen zonder BKR toetsing hebben meestal een looptijd van enkele dagen tot een maand, maar wel tegen een aanmerkelijk hogere rente. Dit doen de krediet verstrekkers om zichzelf te beschermen, immers vormt de lener een hoger risico dan normaal, gezien zijn of haar leen gedrag in het verleden.

Juist omdat de rente over deze kleine bedragen vele malen hoger is dan bij reguliere leningen, dient de lener zich af te vragen of de voordelen van lenen zonder BKR toetsing wel opwegen tegen de nadelen ervan, want het spreekt voor zich dat de veel hogere leen tarieven er juist toe kunnen leiden dat de lener in de financiële problemen komt, met alle gevolgen van dien.

Alternatieven

Naast de gespecialiseerde verstrekkers van leningen zonder BKR toetsing, zijn er nog andere manieren om snel aan geld te komen, maar tegen veel betere condities:

  • Pandjes huizen
    Hier kunt u geld lenen tegen een onderpand. U levert her product dat u als onderpand inlegt in bij het pandjes huis, waar u direct geld krijgt. Let wel op dat u een overeenkomst sluit met een zogeheten terug koop garantie. Uiteraard moet u wel het geleende bedrag terugbetalen plus wat rente om uw onderpand terug te krijgen, maar dit zal in bijna alle gevallen lager zijn dan een krediet bij verstrekkers van krediet zonder BKR toetsing.
  • Vrienden en Familie
    In veel gevallen is het mogelijk om geld te lenen van vrienden of familie. Deze doen uiteraard geen BKR toetsing, en in de meeste gevallen is er ook geen sprake van rente op de lening. Houdt u er wel rekening mee dat het niet terug betalen van de lening de onderlinge verhoudingen ernstig kan verstoren.

 

Geld lenen familieIndien mogelijk is het altijd aan te bevelen om eerst de alternatieven te onderzoeken, voor u specifiek op zoek gaat naar een gespecialiseerde krediet verstrekker om te kunnen lenen zonder BKR toetsing, want in veel gevallen bent u met de alternatieven veel goedkoper uit, en is de kans om hierdoor in de problemen te geraken een stuk kleiner.

Lenen zonder BKR toetsing is mogelijk, maar de kosten hiervoor zijn erg hoog, en in veel gevallen zijn er betere alternatieven beschikbaar zoals lenen bij vrienden of familie, en in geval van een A1 BKR codering, is het zelfs mogelijk en aan te bevelen, te kijken naar reguliere krediet verstrekkers en banken.

Door de veel hogere rente en korte looptijd van de lening zonder BKR toetsing, is de kans reëel  dat juist door het aangaan van dit soort leningen, er problemen ontstaan bij de aflossing hiervan. Daardoor dient lenen zonder BKR toetsing alleen te worden gebruikt in gevallen waarin het echt niet anders gaat. In alle gevallen zijn de alternatieven te prefereren boven lenen zonder BKR toetsing.

Delen.

About Author

Geen reactie's toegestaan.