Lening oversluiten

0

Lening oversluiten

Geld lenen kost geld, die term kent ondertussen bijna iedereen. Maar, hoe zorgt u er nu voor dat geld lenen zo min mogelijk gaat kosten. Belangrijk hierbij zijn een aantal factoren. De rente en de maandtermijn zijn hierbij het meest belangrijk. In dit artikel gaan wij er dan ook op in hoe u uw lening voordeliger kunt maken. Een
lening oversluiten kan u namelijk veel geld besparen.

Uw dure krediet oversluiten

Heeft u nu een lening met een rente van 5% of meer. Dan heeft u eigenlijk een te hoge rente. Bij Krediet Groep Nederland is het al mogelijk om een lening af te sluiten tegen een rente van slechts 4,1%. Een groot verschil. Zeker als u weet dat maar liefst 80% van de Nederlanders een lening heeft met een veel hogere rente.

Uw lening oversluiten is kinderlijk eenvoudig. Via het aanvraagformulier van Krediet Groep Nederland kunt u eenvoudig uw lening aanvragen. U kunt het bedrag kiezen dat u wenst en u kunt de aanvraag met de gegevens bij ons indienen. Binnen 24 uur krijgt u een reactie op uw aanvraag.

Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet oversluiten.

Als u een lening gaat oversluiten is het wel belangrijk om de verschillende kredietvormen goed uit elkaar te houden. Zo kan een persoonlijke lening met een hogere rente voordeliger zijn dan een doorlopend krediet waar u al jaren aan betaald, maar nog niets van heeft afgelost.

Laat u altijd goed voorlichten als u uw lening gaat oversluiten. Een kleine fout in de berekening kan grote gevolgen hebben voor de volledige looptijd van de lening. Een slecht overgesloten lening kan u in plaats van duizenden euro’s voordeel opleveren, duizenden euro’s gaan kosten.

Bij een persoonlijke lening oversluiten is het voordeel eenvoudiger te berekenen dan bij een doorlopend krediet. Reden hiervoor is de vaste rente en de vaste looptijd van de persoonlijke lening. Hierdoor kunt u eenvoudig een vergelijking maken tussen de oude en de nieuwe situatie.

Leningen samenvoegen

Als u aan de gang gaat om uw lening voordeliger over te sluiten is het een mooi moment om ook even naar andere financiële verplichtingen te kijken. U kunt hierbij denken aan de roodstand op de betaalrekening, maar natuurlijk ook uw creditcard of uw lening bij de Wehkamp. De laatst genoemde wordt door veel mensen niet als een lening gezien. Toch zijn dit juist de duurste leningen die er zijn met rentes van 14%. Het samenvoegen van leningen heeft ook nog eens een extra voordeel. U krijgt dan namelijk automatisch rust en overzicht in uw financiële situatie.

Uw leningen op de juiste manier samenvoegen kunt u het best beginnen met het opvragen van uw BKR toetsing. U ziet dan direct welke partijen u hebben aangemeld. Een goed beeld van uw financiële situatie krijgt u namelijk het best door inzicht te krijgen in uw financiële situatie.

Als u dit heeft ontvangen kunt u samen met een adviseur nagaan wat de leningen zijn die u heeft lopen, en of het mogelijk is om deze voordelig over te sluiten naar een andere financiering, of naar een andere financieringsvorm.
Heeft u al een offerte van een andere partij ontvangen en wilt u nagaan of u nu echt de beste offerte heeft ontvangen? Ook dan is het natuurlijk mogelijk om kosteloos na te gaan of u echt de voordeligste aanbieding heeft ontvangen.

Delen.

About Author

Geen reactie's toegestaan.