Zakelijk geld lenen

0

Zakelijke Lening

zakelijk geld lenenBijna elke startende ondernemer heeft financiering nodig en is in een dergelijke situatie vaak aangewezen op het afsluiten van een zakelijke lening.  Hoewel een zakelijke lening in essentie hetzelfde werkt als een particuliere, gelden er voor zakelijke leningen vaak extra bepalingen, welke belangrijker zijn dan de gehanteerde rente tarieven welke het meest belangrijk zijn bij het aan gaan van een lening als particulier.

Hoewel goed vergelijken van verschillende leningen, voorwaarden en tarieven altijd belangrijk is, geldt dit zo mogelijk nog meer voor zakelijke leningen, waar de addertjes vaak in de kleine lettertjes van de voorwaarden van de lening zitten verstopt.

Zo worden er bij het aangaan van zakelijke leningen vaak zekerheden verlangt, en naast hetgeen dat gebruikelijk is, worden er regelmatig zekerheden in de voorwaarden verstopt.

Zo is het mogelijk dat indien een ondernemer niet goed oplet bij het afsluiten van een zakelijke lening, bij problemen omtrent de aflossing er opeens achter komt dat zijn privé woning garant staat voor de lening en hij in het uiterste geval deze kan verliezen aan de bank.

Variaties op deze voorwaarde kunnen zijn privé vermogen, of het eigen salaris. Verder moet er gelet worden op de voorwaarden, voor wat er bijvoorbeeld gebeurd, bij een gemiste maandaflossing, boetes, en wat er gebeurd indien het bedrijf in gebreke is of zelfs blijft.

Het uitzoeken van dit soort zaken vergt veel tijd en inspanning maar kan een ondernemer op zoek naar een zakelijke lening, vele slapeloze nachten besparen.

Tarieven vergelijken

Tot slot zijn er dan nog de rente tarieven welke per bank kunnen verschillen. Ook deze moeten worden vergeleken maar met minder prioriteit dan de voorwaarden van alle aanbieders voor gelijkwaardige zakelijke leningen. Vaak hebben de zakelijke leningen met de voordeligste rente tarieven de meest vreselijke voorwaarden, waardoor de lening onmiddellijk een stuk minder interessant wordt.

Voor het aangaan van de perfecte zakelijke lening geldt dan ook dat er niet moet worden gezocht naar een lening met de laagste rente tarieven, maar naar een zakelijke lening met de meest redelijke voorwaarden, met daarbij de meest redelijke rente tarieven.

Wanneer het gaat om zakelijke leningen komt een ondernemer vrijwel altijd bij een bank terecht, en voor zakelijke leningen is er via het Internet veel minder vergelijkingsmateriaal dan voor particulieren.

Het is dus zaak om zelf een afspraak te maken bij verschillende banken, en per bank een offerte aan te vragen, om deze met elkaar te kunnen vergelijken. Het vinden van de perfecte zakelijke lening is een hele klus, maar alle inspanning meer dan waard op de langere termijn.

vraag nu een zakelijk krediet aan

Delen.

About Author

Geen reactie's toegestaan.